9 Haziran 2020 Salı

GEOGEBRA



Geogebra´da yaptığım ders materyali için tıklayınız.

GEOGEBRA NEDİR?



GeoGebra, ilkokul seviyesinden üniversite seviyesine kadar, öğrencilerin matematiği ve bilimi daha iyi anlamaları için geliştirilen bir dinamik matematik yazılımıdır.Öğretmenler GeoGebra’ yı matematiksel kavramları açıklamak, görselleştirmek ve zenginleştirilmiş materyaller hazırlamak için kullanabilir. Hazırlanan materyaller ile ders daha anlaşılır hale gelir. Geometri konularının da öğretimin de Geogebra kullanmak konunun ve kavramların daha iyi öğrenilmesini ve öğretim kolaylığı sağlar.
  

GEOGEBRA NASIL KULLANILIR?



Geogebra´nın sitesine girdikten sonra açılan sayfadan uygulamaya üye olabilirsiniz. Üye girişi yaptıktan sonra açılan sayfadan sol üstte yer alan Kaynak  kısmından araştırma yaparak çalışmanız için daha önceden yapılmış materyalleri kullanabilirsiniz.  İnsan kısmından ise geogebra hesabı olan kişileri görebilir ve onları takip edebilirsiniz. Classroom kısmından da gerekli kodu girerek sınıf ortamında ortak bir çalışma alanı oluşturulur.
 Kendi çalışmanızı oluşturmak için START CALCULATOR ´den çalışma yapmaya başlayabilirsiniz. Ya da sağ köşede açılan seçeneklerden çalışmanıza uygun olan çalışma alanını seçerek çalışma yapmaya başlayabilirsiniz. 
Genellikle çalışmalarımda  Geogebra Klasik i kullanıyorum. Açılan ekranı size kısaca anlatacağım.Ekranın sol köşesinde ok işareti ile başlayan ve ya yana dizilen seçeneklerden çalışmanızda kullanacağınız ögeleri seçebilirsiniz. Bu ögeler nokta,doğru,doğru parçası,açı,çokgen,çember gibi birçok matematiksel kavramdan oluşmaktadır. Sürgü seçeneği de vardır. Sürgü yaptığınız çalışmanın hareketlendirilmesini yani canlandırılmasını sağlar. Ayrıca çalışmanıza metin kutusu ile yazı ekleyebilirsiniz. Görsel olarak da resim ekleme seçeneği vardır.Ekranın sol tarafında yer alan artı ve giriş ifadesi ile başlayan kısım cebir penceresi olarak adlandırılır. Burada ekranda yaptığınız çalışmaların açıklaması yer alır. Cebir penceresine girdi de ekleyebilirşkoşul içeren durumlarda eklenebilir. Ortada yer alan çalışma alanınızı kendiniz yapacağınız çalışmaya göre şekillendirebilirsiniz. Eksenleri görünür veya görünmez yapabilir, gridi açabilir, iki veya üç boyutlu grafikleri açabilirsiniz. Yaptığınız çalışmayı kendi profilinize kayıt edebilir ve linkini paylaşabilirsiniz.
Gegebra bir çok özelliğe sahip olduğu için kullanımını uzun uzun anlatmak zaman alıcı. Ama youtube de geogebra kullanımı için birçok video var. Dilinin Türkçe olması da kolaylık sağlıyor.
Yukarıda da bahsettiğim gibi Geogebranın kullanımı oldukça geniştir. Bu nedenle kullanımını ve özelliklerini anlatan videolar parça parça yer almaktadır. Geogebra kullanımı için izlediği youtube kanalının ilk ders videosunu aşağıya bırakıyorum. Sizlerde videoların tamamını izleyerek geogebra kullanımını öğrenebilir ve gerekli uygulamalar ile de kendinizi geliştirebilirsiniz.
GEOGEBRA KULLANIMI İÇİN VİDEO:
                                  


GEOGEBRA´NIN AVANTAJLARI:
  • Ücretsiz olması ve dinamik matematiksel bir araç olamsı
  • GeoGebra geometri, cebir, istatistik ve matematiği içeren tek bir uygulama olması
  • İlköğretimde olmak üzere tüm eğitim kademelerinde seviyeye ugun olarak kullanılması
  • Farklı birçok kaynak ve seçeneğe sahip olması 
  • Geogebra ile öğrencilerin kavram bilgisi ve problem çözme becerileri geliştirilir.
  • Kullanımının kolay ve etkili olması nedeniyle öğrencilerde kolaylıkla kullanabilir
GEOGEBRA´NIN SINIRLILIKLARI:
  • Cebir penceresinde dizi,çember gibi ifadelerin girdisi yazılırken sorun yaşanması
  • Paylaşım yaparken sadece liml adresi ile paylaşılabilir olması
Geogebra´yı Verimli Kullanmak İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Geogebra´yı kullanan kişinin hem matematiksel hem de geometrik olarak kavram bilginin iyi olması gerekiyor. Çünkü uygulamada çalışma yani materyal hazırlarken amaca uygun olan seçenekleri ve özellikleri kullanması için kullanıcının kavram bilgisi iyi olmalıdır. Hazır olan kaynakları inceleyerek daha farklı çalışmalar da oluşturulabilir. Geogebra ile hazırlanacak materyal kullanılacak olduğu seviyeye ve amacına uygun olmalıdır.

4 Haziran 2020 Perşembe

WordArt

WORDART ÇALIŞMAM:MATEMATİK



WordArt NEDİR?

Wordart  kelime bulutları oluşturma imkanı tanıyan bir Web 2.0 aracıdır. Aracı kullanarak birçok kelime ile çeşitli şekillerde kelime bulutları oluşturabilir ve yaptığınız çalışmayı kaydederek amacına uygun olarak kullanabilirsiniz. Wordart ile oluşturduğunuz kelime bulutları ile öğrencilerin kavram ve kelime bilgilerini gözlemleyebilirsiniz. Wordart ile oluşturduğunuz kelime bulutları ile ders öncesinde ön bilgileri hatırlatmak,yabancı dil öğretimi gibi farklı yollar ile eğitimde de kullanılabilir.
WORDART NASIL KULLANILIR?
Wordart Web 2.0 Aracının  Kullanımını Anlatan Video:



wordart.com adresine girerek açılan WordArt ana sayfasından direkt olarak uygulama yapmaya başlayabilirsiniz. KAYDOL seçeneğine tıklayarak  size uygun olan bir seçenek ile üye olabilir veya daha önceden üyeliğiniz var ise OTURUM AÇ seçeneğine tıklayarak giriş yapabilirsiniz.
Wordart'a üye olduktan sonra giriş yaptığımızda açılan ekranda GALLER seçeneğine tıkladığımız zaman daha önceden hazırlanmış birçok şablona ulaşabilirsiniz. Seçtiğiniz herhangi bir çalışmayı özelleştirerek üzerinde düzeltme ve değişiklikler yaparak kendi çalışmanızı yapabilirsiniz.Ekranda yer alan +Create seçeneğine tıklayarak çalışma yapmaya başlayabilirsiniz.

Açılan sayfada sol tarafta  yer alan kısımda kelime bulutunu oluşturuyor ve gerekli ayarları yapabiliyorsunuz. Sağ tarafta yer alan kısımda ise yaptığınız çalışmayı yani kelime bulutunu gözlemleyebilirsiniz. Ekranın üst kısmında yer alan mavi bölgeden ise çalışmanızı isimlendirebilir, kaydedebilir,paylaşabilir,indirebilirsiniz.


Çalışma yaparken ekranın sol tarafında yer alan  WORDS kısmına  kelimeler aktarılır yazı rengi,yazı büyüklüğü,yazı tipi gibi gerekli düzenlemeler yapılır.
SHAPES kısmından kelime bulutunun şeklini seçebilirsiniz.
FONTS seçeneği ile kelime bulutundaki yazıların yazı tipini belirleyebilirsiniz.
LAYOUT seçeneği ile kelimelerin kelime bulutunda nasıl yerleşeceğini ayarlayabilirsiniz.
STYLE  seçeneği ile de kelime ve kelime bulutunun renk ayarları  tamamlanır. Gerekli çalışma ve düzenlemeler tamamlandıktan sonra Visualize  butonuna tıklayarak çalışmanızı görünür hale getirebilirsiniz.
Tamamladığınız çalışmayı Print seçeneğine tıklayarak direkt olarak çıktısını alabilirsiniz.
Farklı indirme seçenekleri ile çalışmanızı indirebilirsiniz.

Farklı paylaşma seçenekleri ile de çalışmanızı paylaşabilir ve en altta yer alan seçenek ile çalışmanızı gömebilirsiniz.



WORDART'IN AVANTAJLARI:
  •  Yabancı dil öğretimi sırasında kelime öğretimi için kullanımı oldukça uygundur.
  • Wordart ile hazırlanan kelime bulutları kelime dağarcığımızı genişletebiliriz.
  • Kelime bulutları ile öğrencilerin kelime dağarcığını genişletebiliriz.
  • Yeni bir konuya geçmeden önce ön bilgilerin hatırlatılmasında kullanılabilir.
  • Yeni öğrenilen bir konunun değerlendirmesi için de ders sonunda hazırlanan kelime bulutu kullanılabilir.
  • Kelime bulutu her ders için kullanılabilir.
WORDART'IN SINIRLILIKLARI: Uygulamayı kullanırken herhangi bir sınırlama göremedim. Çalışma yaparken uygulamada birçok yazı tipi ve kelime bulutu için birçok farklı görsel var. 



Wordart'ı Verimli Kullanmak İçin Nelere Dikkat Edilmeli:
Wordart ile hazırlanan kelime bulutunda yer alan kelimeler yeni işlenecek konu veya değerlendirmesi yapılacak konu ile ilişkili olmalıdır. Eğer ilişkili olmaz ise amacına uygun olarak kullanılmaz.Ayrıca kelimelerde birbiri ile ilişkili olmalıdır. Kelime bulutunda yer alan kelimeler hitap ettiği seviyeye uygun olarak hazırlanmalıdır.

3 Haziran 2020 Çarşamba

CANVA

CANVA İLE YAPTIĞIM ÇALIŞMA İÇİN TIKLAYINIZ.
Canva'da Yaptığım Çalışmanın Görseli:



CANVA NEDİR?
 
Canva Web 2.0 aracı sisteme kayıtlı hazır şablonları, arka planları, küçük resimleri ve efektleri kullanarak veya kendi fotoğraflarınızı ekleyerek etkili tasarımlar, afişler, davetiyeler, sosyal medya görselleri  vs. hazırlayabilirsiniz. Canva ile eğlenceli ve etkileyici afişler hazırlayabilirsiniz. Canva uygulamasının hem ücretli hem de ücretsiz seçenekleri vardır..   Canva çevrimiçi olarak çalışan bir Web 2.0 aracı olduğu için  bilgisayarınıza herhangi bir programlar yüklememize gerek yoktur.  İnternet bağlantınızın olması yeterlidir. Canva  aracıyla hazırlamış olduğunuz tasarımlarınızı sosyal medyalarınız da veya link olarak paylaşabilir, mail yollayabilir veya bilgisayarınıza indirip kullanabilirsiniz. Okulda yapmak istediğiniz etkinlikler için Canva ile afiş, kartvizit ve benzeri şeyler hazırlayabilirsiniz.


CANVA NASIL KULLANILIR? 


Canva Web 2.0 Aracının  Kullanımını Anlatan Video:  




canva.com adresi ile sistemin ana sayfasına giriş yapıyoruz. Canva da çalışma yapmanız için sisteme üye olmanız  gerekiyor. Üye olmak için seçeneklerden size uygun olanı seçerek üye olabilirsiniz.
Uygulamaya giriş yaptıktan sonra açılan sayfada karşınıza afiş,sunum,Instagram gönderisi,video,logo gibi birçok farklı türde şablon karşınıza çıkar. Seçtiğiniz herhangi bir şablon ile çalışmanıza başlayabilirsiniz. Ekranın  sol tarafında alt alta yer alan seçeneklerden Ekip oluşturun seçeneğine tıklayarak davet linki alabilir ve linki arkadaşlarınız ile paylaşarak ortak bir çalışma alanı oluşturabilirsiniz.





Canva ile çalışma yapmak için Tasarım oluşturun seçeneğine tıklayarak  boş bir sayfa üzerinde çalışma yapmaya başlayabilirsiniz. Ya da seçtiğiniz hazır bir şablon üzerinde çalışma yapabilirsiniz. Açılan sayfanın  sol tarafında alt alta  çalışma yaparken kullanacağınız şablonlar,fotoğraf,bileşenler,video  gibi birçok seçenek bulunmaktadır. Çalışmanızı fotoğraf, farklı bileşenler, farklı şekillerde ve renklerde yazdığınız yazılar ile daha dikkat çekici hale getirebilirsiniz.
Canva uygulamasında çalışmanızı tamamladıktan sonra sağ üst köşede yer alan Paylaş ve indir seçenekleri ile çalışmanızı hem paylaşabilir hem de farklı indirme seçenekleri ile indirebilirsiniz.









Canva ile yaptığınız çalışmayı PDF olarak kaydedebilirsiniz.
CANVA'NIN AVANTAJLARI:
  • Canva Web 2.0 aracının  Tükçe dilinin olması kullanımı kolaylaştırır.
  • Bir etkinlik veya proje için birçok tasarım seçeneğine sahip Canva ile yapmak istediğiniz tasarımı kolayca yapabilirsiniz.
  • Canva ile küçük kartlara not ve yazılar ekleyerek öğrencilere dağıtabilirsiniz.
  • Canva da yer alan arka plan, fotoğraf gibi görsel seçeneklerinin zengin olması hitap edilecek kitleye uygun bir çalışmanın ortaya çıkmasını kolaylaştırır.
  • Ekip oluşturun seçeneği sayesinde grup oluşturarak arkadaşlarınız ile uzaktan da olsa ortak bir çalışma hazırlayabilirsiniz.
  •  İndir butonuna  tıkladıktan sonra açılan seçeneklerden yaptığınız çalışmanın baskısında sorun olmaması için PDF-Baskı seçeneğine tıklayabilirsiniz.

CANVA'NIN SINIRLILIKLARI:
  •    Ücretsiz olarak kullanabiliyoruz fakat ücretsiz sürümü  bazı özellikler açısından kısıtlanmıştır.


     Canva'yı Verimli Kullanmak İçin Nelere Dikkat Edilmeli:
 Canva ile yapacağımız çalışmada kullanacağımız arka planın,fotoğrafların,yazıların hitap edilecek kitleye ve amacına uygun olacak şekilde seçilmeli ve hazırlanmalıdır. Canva ile hazırlanan çalışmalarda dikkat çekiciliği azaltmamak için  çalışmada yer alan yazıların kısa ve öz olması gerekir.


30 Mayıs 2020 Cumartesi

POWTOON


Powtoon da yaptığım çalışma için tıklayınız

POWTOON NEDİR?



 
 Powtoon eğlenceli ve etkileyici sunum videoları hazırlamanıza imkan sağlayan bir Web 2.0 aracıdır. Powtoon Web 2.0 aracı sisteme kayıtlı hazır şablon ve animasyonları kullanarak veya kendi dosyalarınızı ekleyerek eğlenceli animasyonlar hazırlayabilirsiniz Powtoon çevrimiçi olarak çalışan bir web 2.0 aracıdır.Powtoon  web 2.0 aracıyla yeni konuya veya yeni üniteye geçiş yaparken konunun alt başlıklarını veya konunun önemli bölümlerini dikkat çekici bir şekilde  öğrencilerinizle paylaşabilirsiniz.
Powtoon  web 2.0 uygulamasıyla konu anlatımı sırasında kullanmak için önceden hazırlayıp konunun can alıcı kısımlarını anlatmada kullanabilirsiniz. Bu şekilde konunun en önemli kısımları kalıcı şekilde öğrenilmiş olur.Powtoon  web 2.0 uygulaması ile ders akış videonuzu  oluşturarak etkileşimli materyallerle dersinizi daha verimli işleyebilirsiniz.Proje ve performans ödevlerinizde öğrencilerinizin Powtoon uygulamasından yapmasını isteyebilirsiniz. Böylelikle öğrencilerinizin;  teknolojiye olan ilgisini kullanarak onlar için daha eğlenceli bir ödev süreci yaşamalarına olanak sağlayabilir, yaratıcılık yeteneklerinin gelişmesine yardımcı olabilirsiniz.


POWTOON NASIL KULLANILIR?

Powtoon Web2.0 Aracının Kullanımını Anlatan Video:

                                



Powtoon uygulamasını  kullanmak için www.powtoon.com adresine giriş yapıyoruz.Powtoon web 2.0 uygulamasının web sayfasına girdikten sonra sisteme üye olmak için  sağ üst köşede SİGN UP FREE butonuna tıklıyoruz.

Açılan sayfada gerekli bilgileri doldurarak veya google,facebook hesaplarınız ile üye olabilirsiniz.


Powtoon uygulamasında giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen sayfa da UZAKTAN ÇALIŞMA, UZAKTAN ÖĞRENME,AÇIKLAYICI VİDEO,SUNUM gibi birçok farklı şablon çıkmaktadır.İstediğiniz ve sizin için en uygun şablonu seçerek Powtoon ile çalışmaya başlayabilirsiniz.



Seçtiğiniz şablon video veya sunum şeklinde olabilir. Şablonda istediğiniz kısma metin kutusu ekleyerek  yazılarınızı yazabilir aynı zamanda görsel öğeler de ekleyebilirsiniz. Yazı tipini, rengini,yazının arka planını istediğiniz şekilde renklendirebilirsiniz.Açılan sayfada sol bölümden Microsoft Powerpoint’e benzer şekilde sunumumuzun sayfaları listelenmektedir.  “+” işaretini tıklayarak yeni sayfa ekleyebilir sıralamalarını değiştirebilirsiniz.  “+” işaretinin alt tarafında ok işareti yani başlat işaretini andıran bir buton bulunmakta, bu butondan yaptığınız sunumu oynatabilir hatalı gördüğünüz veya beğenmediğiniz kısımlarını bu şekilde fark edip düzeltebilirsiniz. Sayfanın ortasında bulunan beyaz kısmı sahnemiz olarak adlandırabiliriz. Animasyonlarımız bu alanda gerçekleşecek. Sayfa ortasında sahnemizin altında mavi bir şerit bulunmaktadır. Bu mavi şeritle animasyonumuzda hangi saniyede hangi olay gerçekleşecek hangi karakter ne yapacak onu görüp istediğiniz gibi ayarlamaları yapabilirsiniz. Sayfanın sağ tarafında ise hazır animasyonlarımız bulunmaktadır.  Kullanmak istediğimiz animasyonu sürükle bırak yöntemiyle sahnemize taşıyarak kullanabiliriz. 

Powtoon da yaptığınız çalışmayı sağ üst köşeden save butonundan  kayıt edebilir. Aynı şekilde sağ üst köşede yer alan share butonuna tıklayarak çalışmanızı URL adresi ile paylaşabilirsiniz.. Ayrıca publish butonuna tıkladığımız zaman açılan farklı birçok seçenek ile çalışmanızı yayınlayabilirsiniz. publish butonuna tıkladığınız zaman açılan seçeneklerden en altta yer alan 'Embed Video' seçeneği ile de çalışmanızı gömebilirsiniz.
 
Youtube ve benzeri video sitelerine otomatik şekilde yükleyebilir, Facebook Twiiter  Google Plus gibi sosyal medya araçlarında yaptığınız çalışmanın linkini otomatik olarak  paylaşabilirsiniz. İsterseniz de video Pdf dosyası veya Microsoft Powerpoint dosyası olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz. 


POWTOON'UN AVANTAJLARI:
  • Ücretsiz bir şekilde daha etkileyici ve dikkat çekici sunumlar hazırlanabilir.
  • Powtoon' u herhangi bir program kullanmadan çevrimiçi olarak kullanabilirsiniz.
  • Powtoon da hazırlanan etkileyici sunumlar ile öğrencinin derse olan ilgi ve tutumu değişir. Dolayısıyla öğrencinin derse katılımını arttırarak öğrenmeyi kolaylaştırır ve kalıcı öğrenme sağlar.
  • Kullamı kolaydır. Türkçe diline çevrilerek de kullanılabilir.
  • Powtoon ile küçük filmler ve animasyonlar oluşturarak öğrenmeyi daha kalıcı hale getirebilirsiniz.
  POWTOON'UN SINIRLILIKLARI:
  • Ücretsiz versiyonun da animasyonlu sunumlarda  video sınırının 5 dakika olması

Powtoon'u Verimli Kullanmak İçin Nelere Dikkat Edilmeli?
 Powtoon'u kullanırken sunumlarda yeteri kadar animasyonlara ve görsellere yer vererek düz bir sunum olmasını engelleyebiliriz. Öğrenci ilgisini arttırmak için de animasyonlar ve müzikler onlara hitap edecek şekilde seçilmelidir. Sunumlarda yer alan yazılarda aşırı uzun olmamalı bunun yerine kısa ifadelerle ve renkli olarak öğrencilere aktarabiliriz.


26 Mayıs 2020 Salı

POPPLET





Popplet'te yaptığım zihin haritası: Microsoft Edge de aşağıdaki linki  açınız.

                                                            file:///C:/Users/lenovoo/Desktop/ZİHİN%20HARİTASI.pdf



POPPLET NEDİR?
Popplet internet sitesi üzerinden ya da IOS cihazlar için App Store'dan indirerek kullanabileceğimiz bir zihin haritası uygulamasıdır. Zihin haritası uygulamaları ise son zamanlarda verimliliği anlaşılan görsel öğrenme tekniklerinden birisi olduğu için üzerinde zaman geçirmeye değer bir konudur. Hem öğrenme, hem de sunum yapmak amacıyla Popplet'ten faydalanmak mümkün. Aynı zamanda proje geliştiricilerin brainstorming adını verdikleri düşünme ve multidisipliner olarak bağlantılı alanları saptama çalışmalarında profesyonel olarak kullanımı yine oldukça yaygın ve faydalı bir platformdur.Popplet, fikirleri organize etmenin ve görsel olarak sunmanın en basit yollarından biridir. Kavram haritaları oluşturmanın yanında öğrencilerin bir proje hakkında işbirliğine dayalı olarak çalışmalarına da olanak sağlamaktadır.Sınıf ve evde, öğrenciler öğrenmek için Popplet’i kullanırlar. Zihin haritası olarak kullanılan Popplet, öğrencilerin görsel olarak düşünmelerine ve öğrenmelerine yardımcı olur. Öğrenciler kavramları, düşünceleri ve görüntüleri yakalayabilir ve aralarında ilişki kurmayı öğrenebilirler.
 POPPLET NASIL KULLANILIR?
Popplet uygulamasını kullanmak için siteye girdiğiniz zaman gelen ekrandan try it out butonuna tıklayarak Popplet Demo sayfasına ulaşabilirsiniz. Uygulamanın İOS versiyonunu indirmek isterseniz get the app butonuna tıklayarak iTunes üzerinden indirebilirsiniz. Eğer üyeliğiniz var ise sağ üst köşedeki Logn in butonuna tıklayarak uygulamaya giriş yapabilirsiniz.
Popplet Demo sayfasında popplet uygulamasını üyelik hesabı açmadan kullanabilirsiniz. Sayfanın sağ üst köşesindeki sign up butonuna tıklayarak üyelik formunu doldurarak üye olabilirsiniz.Kullanıcı formunu doldurduktan sonra next'e tıklayarak üye olabilirsiniz.
Yeni popplet oluşturmak için make new popplet butonuna tıklayabilirsiniz. Çalışma yaptığınız ekranın arka plan rengini değiştirebilirsiniz. Ayarlar tuşundan açılan seçeneklerden new popplet seneğine tıklayarak yeni popplet nesnesi oluşturabilirsiniz. Ayrıca yeni popplet nesnesi oluşturmak için popplet oluşturmak istediğiniz yerde mouse'un sol tuşuna çift tıklayarak da oluşturabilirsiniz.
Yeni popplet nesnesini biçimsel olarak değişiklikler yapabiliriz.

  •  4 köşedeki yuvarlak butonlara tıklayarak yeni popplet kutucuğu oluşturabilirsiniz.
  • Popplet kutucuğunu silebilirsiniz. 
  • Sağ alt,sol alt ve sol üst köşedeki üçgene mouse'un sol tuşu ile basılı tutarak popplet kutucuğunun boyutunu küçültebilir veya büyütebilirsiniz. 
  • Popplet nesnesinin içine fotoğraf veya video yükleyebilirsiniz. 
  • Kalem ile nesnenin içine çizgi çizebilirsiniz.
  •  Kutucuk içindeki yazıların boyut ve hiza ayarlarını yapabilirsiniz. 
  • Kutucuğun renk temasını seçebilirsiniz. 
  • Kutucuk içindeki yazıları değiştirebilirsiniz.


Çalışmanızı tamamladıktan sonra ayarlarda ki save konutunu ve istediğiniz uzantıyı seçerek çalışmanızı kaydedebilirsiniz.
Tamamladığınız çalışmanızı sağ üst bölümdeki share komutu ile uzantıyı kopyalayarak paylaşabilirsiniz. Oluşturduğunuz poppleti sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz.make popplet public butonuna tıklayarak poppleti herkese açık olarak işaretleyebilirsiniz.add collaborator butonuna tıklayarak arkadaşlarınızı popplete ortak çalışma arkadaşı olarak ekleyebilirsiniz. 






POPPLET KULLANIMI ANLATAN VİDEO:



POPPLET'İN AVANTAJLARI:
-Uygulamanın sınırsız yerel duvara sahip olması
 -Popplet duvarının ve notların renklerinin değiştirebilir olması
 -Fotoğraf ve video ekleyerek daha dikkat çekici hale getirmek
 -Notları görsel olarak birbiriyle ilişkilendirme
 -PDF ve JPEG olarak dışa aktarım yapabilme
POPPLET'İN SINIRLILIKLARI:
-Popplet'in dili İngilizce'dir. Bu nedenle dil bilgisi olmayanlar için kullanımı zor olabilir.
 -Yapılan çalışmanın paylaşımının sınırlı yollar ile yapılması



POPPLET'İ VERİMLİ KULLANMAK İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Popplet ile hazırlanan zihin haritaları ile öğrencilere bilgileri görsel olarak sunduğumuz için hazırladığımız zihin haritasının renk ve görsel açıdan zengin olmasına dikkat edebiliriz. Renk ve görsellerin çok olması öğrencinin derse karşı olan ilgisini artırarak dikkatini çeker.
Ayrıca Popplet'i etkin ve aktif kullanım için kullanıcını İngilizce dil bilgisinin yeterli olması gerekir.

7 Mayıs 2020 Perşembe

Emaze

Powered by emaze Emaze bir sunum hazırlama programıdır. Ders öncesinde emaze de hazırlamıl olduğunuz sunum materyali ile dersin daha kalıcı ve görsel açıdan daha renkli olmasını sağlayabilirsiniz. Emaze de yaptığınız gsunumlarla öğrenci dikkatini çekebilir öğrencinin derse aktif katılımını sağlayarak öğrenmeyi kalıcı hale getirmiş olursunuz.

Mindmeister


 Kavram haritaları,  kavramların kendileri ile aynı kategorideki diğer kavramlarla bağlantısını gösteren bireysel öğrenme araçlarıdır.Kavram haritaları, yeni öğrenilecek bilgiyi daha açık hale getirmekle , önceki bilgilerle yeni bilgiler arasında anlamlı bağlantılar kurulmasına yardımcı olmaktadır. Anlamlı öğrenmeyi temele alan kavram haritaları , bireysel alan öğrenmelerinde ezberleme yerine, öğrenmenin daha kalıcı uzun süreli olmasını sağlamaktadır. Kavram haritalarının, bilgiyi görselleştirme, ilişkilendirme, somutlaştırma, sınıflama gibi işlevleri vardır. Ancak en önemli işlevi bilgiyi anlamlı hale getirmektir.  Kavram haritalarını bilgisayar ortamında da kolayca hazırlamamızı sağlayan uygulamalardan bir tanesi de Mindmeister uygulamasıdır. Mindmeister uygulaması ile de ders öncesinde oluşturduğunuz kavram haritaları ile yeni öğrenilecek konu ve daha önceden öğrenilmiş olan konular arasındaki ilişki daha anlaşılır hale getirilebilir. Mindmeister öğrencilerinizle ortak bir çalışma alanı da oluşturmanızı sağlar. Öğrenciler ile birlikte bir kavram haritası oluşturabilirsiniz. Bu sayede öğrencilerin de derse aktif katılımı sağlanarak derse karşı olan ilgi ve tutumlarını değiştirebilirsiniz.

3 Mayıs 2020 Pazar

QuiverVision

Artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanan Web 2.0 aracı Quiver ile özellikle küçük yaş öğrencilerin 3. boyut kavramını geliştirmek için kullanılan bir uygulamadır. Peki artırılmış gerçeklik nedir? Artırılmış gerçeklik teknolojik bir cihaz(Akıllı Telefon, Tablet) kamerasıyla gerçek hayattan alınan bir görüntüye dijital bir cisim, materyal veya herhangi bir canlı yerleştirerek teknolojik cihazın ekranından izleyebildiğimiz etkileşimli görüntü oluşturma teknolojisidir. Sizlerde Quiver'den indirmiş olduğunuz görselleri sınıfta öğrencileriniz ile birlikte renklendirebilir daha sonrasında uygulama ile görseli canlandırarak öğrencilerin ilgisini çekebilirsiniz. Bu sayede öğrencilerin derse olan ilgi ve tutumunu değiştirebilir derslerin daha verimli geçmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca Quiver uygulaması ile öğrenci zihninde canlandırılması zor olan 3 boyutlu cisimlerin görsellerini uygulama ile canlandırarak öğrenci öğrenimini anlaşılır ve kalıcı bir hale getirebilirsiniz.

Padlet Uygulaması

Padlet ile yapıldı
Padlet, size verilen boş bir duvarı istediğiniz içeriklerle doldurabileceğiniz bir dijital pano uygulamasıdır.İstediğiniz veya hayal ettiğiniz görselleri,videoları,yazıları Padlet'te panoya ekleyerek kendinize özel bir pano oluşturabilirsiniz. Padlet'te yapmak istediğiniz bir proje veya çalışma için plan ve programınızı bir pano halinde hazırlayarak paylaşım yapabilirsiniz. Padlet'te oluşturduğunuz panoyu öğrenciler ile paylaşarak ortak bir çalışma alanı oluşturabilirsiniz. Bu şekilde öğrencileriniz ile dijital bir ortamda çalışma alanı elde ederek ortak bir pano oluşturabilirsiniz. Pano oluştururken öğrencileriniz aktif olarak çalışmaya katılım sağlar hem de teknolojiyi kullanarak daha yaratıcı fikir ve paylaşımların ortaya çıkarılması sağlanır.

25 Nisan 2020 Cumartesi

KAHOOT

Kahoot'da hazırlamış olduğum uygulamam için tıklayınız



KAHOOT!
  Kahoot!  Okullarda   ve diğer eğitim kurumlarında eğitim teknolojisi olarak kullanılan oyun tabanlı bir öğrenme platformudur. Ders öncesinde hazırlanan quizler ile soru-cevap şeklinde ders işlenebilir. Teknolojinin derse entegre edilmesi öğrencinin ilgisini çeker bu nedenle öğrencinin derse karşı olan tutumu değişir. Quizler yapılırken tüm öğrenciler uygulamaya dahil oldukları için öğrenciler arasında rekabet olacağı için ders onlar için bir oyun haline dönüşür. Dersin işlenişi ve ilerleyişi daha eğlenceli geçer. Bu nedenle öğrencilerin  derse daha ilgili olmaları sağlanabilir. Ayrıca tüm öğrenciler aynı beceriye sahip olmayabilirler bu nedenle quiz yapılırken süre kısıtlamasının olması bazı öğrencilere sorun teşkil edebilir. Sürenin çabuk ilerlemesi ve kısıtlı olması öğrenci de kaygı oluşturabilir ve derse karşı olan tutumunu olumsuz etkileyebilir.